Havezate Mensinge te Roden

Havezate Mensinge is een prachtig historisch landgoed gelegen in Roden, een pittoresk dorpje in de provincie Drenthe, Nederland. Het is een van de best bewaarde havezaten in het land.

De geschiedenis van Havezate Mensinge gaat terug tot de 14e eeuw, toen er op deze plek al een versterkt huis stond. In de loop der eeuwen is het landgoed verschillende keren verbouwd en uitgebreid. De huidige vorm van het landhuis stamt uit de 18e eeuw en heeft een statige uitstraling.

Wat Havezate Mensinge zo bijzonder maakt, is dat het nog steeds in particulier bezit is en wordt bewoond door de familie Lunsingh Tonckens. Dit geeft het landgoed een uniek karakter, omdat bezoekers een kijkje kunnen nemen in een historisch pand dat nog steeds als privéwoning fungeert.

Het landhuis wordt omringd door prachtige tuinen en een parkachtig landschap. De tuinen zijn in de loop der tijd aangelegd in verschillende stijlen, zoals de formele Franse stijl en de romantische Engelse landschapstuin. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de rustige omgeving.

Binnen in Havezate Mensinge kun je rondleidingen krijgen om meer te leren over de rijke geschiedenis van het landgoed. Je kunt de verschillende kamers verkennen, zoals de eetkamer, de salon en de bibliotheek. Het interieur ademt de sfeer van vervlogen tijden en geeft een goed beeld van hoe de adellijke families hier vroeger leefden.

Naast het landhuis is er ook een koetshuis op het terrein dat dienst doet als museum. Hier worden wisselexposities gehouden en kun je meer te weten komen over de cultuurhistorie van de regio.

Kortom, Havezate Mensinge is een fascinerend landgoed dat je meeneemt op een reis door de tijd. Het combineert prachtige architectuur, weelderige tuinen en een rijke geschiedenis. Het is absoluut een bezoek waard als je geïnteresseerd bent in historische plekken en wilt genieten van de serene schoonheid van het Drentse landschap.

Ariena`s Weddings

Nijlanderstraat 25, 9451 BL Rolde

06-29361304

info@arienasweddings.nl